“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Friday, March 5, 2010

Det blev så långt svar så jag tänkte att jag lägger det på bloggen :-)
Från Ulrika:

Fina Pantern, bor det inte en rejäl dos LBI i honom också? Allt hans huvudtrixande och ganska påträngande och påhittiga sätt. Jag tror att han har väldigt mycket humor.

Jag kan ju naturligtvis ha helt fel och har ju bara mött Panter som hastigast, även han rörde mig djupt så betyder det ju inte att jag läst honom rätt.

Och jag tror att han håller andan väldigt mycket och att om han börjar andas försvinner problemen i zon 3. Kanske kan det hjälpa om du andas ut när du ger hjälpen.

Jag tror att hans bakbens stelhet också kan kopplas till att inte andas. Man kan prova att ta rejäla kliv själv samtidigt som man håller andan.

Och så tror jag att det är en häst som är intelligentare än genom snittet, som nu pendlar mellan LBI och RBE och kan bli en LBE om han får självförtroende.

Vare sig jag har rätt eller inte är Panter fin och du har gjort ett fint jobb:)

Svar:
Ja han har ju kommit en lång väg sedan jag började med Parelli, absolut. Jag kan se RB:ex och LB:ex och även en gnutta RB: introvert hos honom men har aldrig sett honom som en LB: intro i och med att han har så mycket spirit och "go". kanske något att hålla utkik efter i framtiden :-)
Huvudtrixandet tror jag isåfall går åt RB intro och han är väldigt dominant med andra hästar och helt klart LB extrovert då han är i hagen men har varit mer RB extrov med människor fast han har blivit mer LB extro även med människor nu. Hans leksna sida har kommit fram och visst har han mycket humor.
Jag har oxå fått känslan av att han håller andan, jag brukar ta djupa andetag med honom och även frusta :-) och koncentrera mig på andningen. Det var ju en bra ide du skrev om att andas ut samtidigt som jag ber honom flytta åt sidan det ska jag absolut testa.
Han är mycket intelligent när han anväder huvudet och det inte blockeras av panik och som sagt så ser jag mer och mer tendenser till en confident Right brain extrovert eller Left brain extrovert. :-) Tack för de fina orden :-)

2 comments:

Elisabeth said...

U du är fantastisk på att skriva inlägg som väcker tankar. Utandning ska jag verkligen tänka på. Min häst andas inte heller så mycket när jag rider och frågan är om jag gör det ;)

Sofie said...

Ja visst är hon bra på att väcka tankar :-)