“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Wednesday, March 10, 2010

Jag har börjat fundera på om Panter H.. verkligen står för Håleryd eller om det kan vara så att det står för Huggorm :-) Panter Huggorm hade varit mer passande om man ser på hur han beter sig mot lilla Aston i hagen :-)
Teo säger - Heey killar vad gör ni, kan inte jag få vara med å leka..?.?.
Aston säger- Snälla Panter kan inte Teo få vara med och leka
Panter säger - NEJ !!!!
Aston säger - Nä hä.....

Det har varit lite lugnt med bloggandet nu och även med hästandet. Panter är lite ömfotad nu när snön börjar försvinna och grusen kommer fram och den lilla snön som är kvar blir till is. Gick ut med honom på ridbanan igår för att se hur han gick och det såg faktiskt bra ut. Marken var relativt mjuk så vi lekte lite. Försökte tänka på The Ultimate Training Formula - CALM . TRUSTING . MOTIVATED . WILLINGLY OBEDIENT. Väntade på honom så han fick tid att fundera och jag tyckte att det gick helt ok. Lite driving från zon 4-5 på rakt spår och i fig 8.
Har läst lite i anteckningarna från Martin Wimmer kursen i somras och där stod det angående Impulsion:
* Svarar han på fas 1-2?
* Can I ask the horse out of his comfort zone?
*Can I move him slower/faster and still get him to keep a mental conection with me?
* If I ask with more energy does he respond?
Så jag gjorde squeeze in och ut från ridbanan först i skritt och sedan bad jag honom trava och det svarade han bra på. Testade transitions i driving zon 4-5 han har ju rätt så mycket lättare för att gå än att stanna eller sakta ner och när han har gått ett tag så är det som att han tappar kontakten och missar när jag stannar så han fortsätter att gå. Så övergångarna får komma rätt tätt för att han ska vara med mig. Sidan provade jag att sända honom i skritt i circling game för att efter några steg be om galopp och det gick bra, tog typ 3 galopp steg men han hängde med när jag bad med mer energi. Detta gjorde ju att han var utanför sin comfort zone och adrenalinet kom så efter att ha gjort det 2 ggr så blev han lite bekymrad när jag bad honom backa för han vill kasta sig runt och springa så jag över gick till yo yo game och gjorde det tills jag fick en rak yo- yo och det tog en stund... # 2 av The 8 Principles: Don´t make or teach assumptions....

6 comments:

Marion Princic said...

vad kul att ni kom igång igen! nær ska ni åka till ægypten? den hær søndagen? jag sitter reda på jobbet idag :(. vi har något møte så jag ska vara hær 13 timmar idag. tycker vældigt synd om mig! ha en bra torsdag!

Josefin said...

Coolt- har du sett på den tredje bilden uppifrån att det ser ut som det står två älgar inne i skogen :)?? :)

Sofie said...

Marion: Vi åker till Egypten på söndag å när jag kommer hem så är Panter skodd och snön borta, kan det bli bättre :-)
Jag tycker oxå synd om dig 13 timmar på jobbet är inget skoj :-(.
Josefin: Ja jag satt å kollade på det när du skickade över bilderna för det ser ut som att det står något uppe i skogen :-)

Josefin said...

Ja två älgar, har inte sett det förrän nu!

Sofie said...

Vi är iaktagna.... hmm...

Josefin said...

Skönt o ha skogens konung vakande över en :)