“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Friday, August 14, 2009

End The Session At The Right Time...


...Hmmm .... intressant tanke värd att komma ihåg.

Panter gillar inte sprayflaskor av något slag, han får panik och låter mig inte komma nära när jag har en sådan i handen. I tisdags flyttade vi upp hästarna till lekplatsen och i och med att där är mer flugor och blinningar så fick han några sprut med flugspray i stallet innan vi gick upp sedan gick vi sakta och betade oss upp till hagen och jag märkte att han var lite mer spännd än vanligt.
Jag släppte honom i hagen och gick där ifrån relativt fort, utan att riktigt tänka på hur han var mentalt. Jag var inte där i onsdags och när jag kom igår, torsdag så gnäggade han lite och kom fram och nosade så jag kunde klappa honom men efter ca 2 minuter pep han till och rusade iväg med huvudet och svansen högt. Lekte lite med honom genom att gå till zon 5 då han inte tittade på mig men stannade och vände mig om när han tittade. Gick inte fram utan väntade på att han skulle komma men det ville han inte utan drog istället några varv i full galopp sedan stannade han ett tag för att sätta av igen när jag kom för nära. Det kändes som att detta var mer en Left brain än right brain handling från hans sida. Det kändes mer som att han var lite kaxig typ "du kan inte ta mig" än rädd. Efter en stund slutade jag gå efter honom och la mig på en pall istället Blacken och Shobbe kom fram och blev lite kliade men Panter höll sig ca 4 meter bort och betade. Efter en halvtimme gick jag mot honom sakta med mycket approach and retreat han hade då flyttat sig en bit och stod i ena änden av hagen och blickade ut över åkrarna. Jag fick lov att komma fram och han stod kvar, nosade lite och blickade sedan åter ut över åkrarna. Så jag började klia honom och han stannade. Efter 15 minuters kliande kändes det ok att åka hem. Så fick vi ta denna dagen till detta :-) Jag vet inte om detta berodde på att vi avslutade det lite illa sist jag var hos honom eller om han helt enkelt bara kände att det var detta han ville göra. Hur som helst så ska jag i alla fall vara medveten om hur jag avslutar det hedanefter. And don´t be a dirrekt line thinker....

2 comments:

Ulrika said...

Min Manno kommer jag inte nära om jag varit borta ett tag, eller bara hästat på överlevnadsnivå a là fodra, släppa ut och in och mocka en period. För att fånga honom då måste jag börja med att klia Manno brevid svansen, helst vänster sida och sedan sakta, i en takt som Manno finner lämplig klia mig fram till huvudet. När jag är framme vid huvudet får jag verkligen anstränga mig för att inte vara för snabb med grimman för då sticker han. Inte vet jag, men det känns som om Manno vill visa att han minsann inte bara tänker finnas tillhands så fort jag vill något. Det kan vara antromorphism, men så känns det.

Sofie said...

Ja ibland undrar man verkligen vad dom tänker. Ena dagen kan han komma i full galopp eller slängtrav :-) för att andra inte ens resa på huvudet och titta upp när jag kommer.