“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Wednesday, July 15, 2009

Det gick lite lättare med ridningen igår, väntade tills klockan blev halv åtta innan jag begav mig till Panter. Då var det inte fullt lika varmt som i tisdags. Tänkte att jag skulle få lite ordning på min level 2 freestyle så det kan filmas någon gång, men det dyker upp saker som gör att jag blir lite "off track". Igår blev det att vi "fastnade" lite i circling game online då jag ville ha honom mer MED mig, så fort han tittade bort eller drog i linan så flyttade jag undan bakdelen på honom, ibland redan efter ett kvarts varv. Tillslut var han mer frågande. Bad även om galopp i höger varv och det gick ok, visst rusade han men han försökte verkligen.

Sedan blev det åttor från marken från Right brain till Left brain ändå kul att se att han vet vad han ska göra för trotts att huvudet och svansen är i luften så håller han sig bra i fig 8.

Tillslut blev det lite ridning, mycket transitions halt-skritt-trav, fig 8 först med lite guidance och sedan med sticken i skritt och trav. Det gick bra och jag känner att min balans blivit bättre, kunde släppa tyglarna och bara anv sticken även i traven idag, visst gick det lite fort och ojämt med det är bara andra gången vi rider fig 8 så det kommer väl. Har ju varit lite slarvig med att följa patterns i freestyle men nu är vi på gång :-)

Filmade när jag red i tisdags och det ser inte riktigt lika ostabilt ut som det känns, det var dock svårt att få med hela ridbanan i filmningen men lite gick ju att se.

(Bild fr Martin Wimmer kurs 2008)

5 comments:

Ulrika said...

Hej! Vad alldeles förskräckligt roligt att hitta din blogg. Ni var ju så otroligt trevliga och bra alla Halmstadianer.

Han ser fin ut din Panter. Jag är ju oerhört svag för travare. Själv har jag ju en och en halv travare:) Åvik är ju hel-travare, om än ett kallblod, och Manno är 50% travare.

Det ska bli kul att följa din blogg och hoppas att vi ses!

Elisabeth said...

Men vad kul!!! Såg Ulrikas tips och hittade den, blev jätteglad :)

Sofie said...

Hej hej ja jag tänkte ge det ett försök att blogga lite :-)
Just nu känns det som att jag har för mycket att skriva om och vet inte riktigt vart jag ska börja...

Elisabeth said...

Det är ju betydligt bättre än tvärtom men det går i vågor det där. Vi är i alla fall glada för att du är igång :)

Ulrika said...

Håller helt och hållet med Elisabeth :)