“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Sunday, July 26, 2009

David Lichman kurs i Falkenberg 11 - 12/7
Frida, Anna och Josefin i gröngräset.
Maria och Jenina
Helena, Maria och Jenina
Så har helgen passerat...
I fredags var jag och Panter ute en sväng med Helena, Smokey, Linda och Blacken. Det blev barbacka eftersom rundan skulle bli lugn och det gick fint. ja förrutom alla irreterande blinningar.
Tog några fig 8 varv i trav när vi kom tillbaka och det gick bra. hans bakskor sitter dock löst så det börjar bli dax för en skoning.
I lördags skulle jag ridit men det blev att vi koncentrerade oss på transitions i circling game från marken istället. Han börjar bli mer uppmärksam och rusar inte bara runt, fick ett varv galopp i varje varv utan att jag släpades med över halva ridbanan :-) hans adrenalin kommer ju upp så fort han ska göra något i lite fortare tempo.
I söndags (igår) blev det lite ridning barbacka men när jag bad honom trava ville han inte alls, la bak öronen, slog med svansen och höjde huvudet så jag hoppade av och bad honom trava online och det gick bra i båda varven. Jag hoppade upp igen men han var fortfarande spänd och motstridig så vi tog lite i skritt istället och det gick bra. Får ta en titt på det idag igen. Indirrekt och dirrekt rein gick bra och sideways helt ok. Vi var även på presseningen som inte är Panters bästa vän. Han fick belöning så fort han satte på hoven och inte bara slog på den och det hade effekt på honom tillslut gick han lugnt över.

4 comments:

Ulrika said...

Galopperna är ju inte alltid det lättaste för de rara travarna.

En av mina travgossar, som var lik din Panter i hållningen och väldigt lättstressad och ogalopperande, men gärna rusande, fick bättre galopp efter att jag hade snöat in på side ways i trav längs vägarna ett par veckor.

Jag kan inte påstå att jag är säker på min sak, men det var precis som om han blev stadigare och mer kordinerad efter det. Likaså så betydde inte rörelse full fart framåt längre, utan rörelse kunde också vara åt sidan och hålla ordning på hovarna, vilket jag tror var det som gjorde honom mindre benägen att kasta sig iväg framåt i högt tempo.

Sofie said...

Det låter ju vettigt :-) Kanske dax att avancera vår sidways med lite mer tempo, tack för tipset.

Ulrika said...

Kanske bäst att tillägga att vi gjorde side ways on line. Den hästen har jag joggat sammantaget flera kilometer med honom på tvären över vägen i side ways. Det tog mer än ett halvår för mig att kunna sitta upp på honom och han gjorde något annat än att slamra iväg i toktrav. Den första gång jag red honom, då red jag ofiffigt nog ut.

Den ritten slutade med att jag fick rida honom snurrandes in, med böjd med mulen mot mitt ben , i en granplantering för att det skulle gå så sakta att jag tordes hoppa av. Efter detta äventyr blev det ett halvår mest on line och i vagn. Han startade till och med. Därefter hoppade jag upp igen och då funkade det.

Det är väldigt spännande och jag är inte klar över hur, men det ena kan tydligen rätta till det andra väldigt väl, när det gäller hästar. Side ways från marken ger bättre galopp och kopiösa mängder promenader on line zon 3 en bättre ridhäst. Zon 3 gåendet och joggandet gjorde honom mycket modigare.

Han var en knepig häst, som jag älskade och han var lik din häst i hållningen. så jag är väldigt förtjust i din Panter på håll.

Sofie said...

Haha det låter som Panter för 2 år sedan :-) Det har blivit MÅNGA promenader i skogen. Jag har kommit på mig själv att jag gör ofta sideways fort när han blir Right brain men inte så fort när vi leker. Dax att avancera lite kanske :-)