“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Thursday, June 16, 2011

Igår lekte vi online med focus på squeeze och circling game.
Transitions (övergångar) i circling mellan skritt och trav samt lite galopp. Ska se om vi kan sätta ihop en bra plan på att förbättra vår galopp det är vårt stora "hål" just nu.
Bad om galopp i circling och jag gick med honom med lite kontakt i linan fick ca 2 varv i varje riktning.

3 comments:

Ulrika said...

Jag vet inte om jag här rätt för mig men Gubbrick, som jag tycker att Panter liknar så mycket, galopperade bättre efter väldigt mycket side ways i trav och bakdelsvändningar on line.

Tränade inte galopp på några veckor utan fokuserade på styrka bak och gjorde det ovan nämnda och backade upp i branta uppförsbackar.

Jag tror att styrka och kordination bak gör det lättare, men jag har hittat på att det är just de övningarna själv, så det är inte säkert ; )

Är det skillnad att jobba med honom nu och innan din vistelse i Florida?

Sofie said...

HEJ

Tack för tipsen och intressant att det är så du tänkt man ska göra för jag gör samma sak :-) I uppvärmningen focuserar jag på att flytta sideways både genom att gå rakt och när han cirklar. Flyttar även bakdelen en hel del. Både från stillastående och ber honom flytta ut den lite i circling. Han är ju van vid att ha all sin kraft i framdelen och den behöver komma bakifrån precis som du säger.
Ja det är skillnad, jag har "nya ögon" sedan jag kom hem, ser tydligt vad det är vi behöver focusera mer på, lite saker som man mer hoppat över innan, nu ska sanningen fram :-)

Ulrika said...

En annan övning som jag tror jag lärt mig i cuttingsammanhang var backa en fyrkant och svänga genom att göra bakdelsvänding eller piruett (Bakdelen stilla och fram rör sig runt) som samlar upp och flyttar vikt effektivt.

Det ska bli så spännande att se er utveckling : )