“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Monday, April 5, 2010

Påsk helgen.

Pantern och Grodan (jag sitter som en sådan) ute i Vildmarken :-)
Så gott med årets första gräs. - Panter tyckte oxå att det smakade bra :-)

Ja ha då ska man få ihop denna helgen lite snyggt å lätt :-)
Fredag:
Liten lekdag med Josefin och Teo, tittade på Mastery lesson #1 om Circling game online hette den the game of the game tro? Handlade om att man ska begära lite mer av dom i circling game, it´s his responsiblility to maintain gait and direction... och börja göra fler varv. Tills nu så har jag avbrutit när hans adrenalin kommer upp å det gör det ju när han springer runt, men det intressanta var att nu väntade jag, jag var noga med att han travade och sprang på volten (45" linan) men sedan hur han sprang var upp till honom och efter ett tag började han frusta och slicka läpparna och fundera medans han sprang och han fick en helt annan hållning och tempo, kul att se.
Vi tittade även på Master manula #2 men det blev inte mer praktiserande med hästarna.
Vädret var toppen så jag och Josefin gick en runda med vovvarna istället.

Lördag:
Lekte online på ridbanan, samma som igår med circling och han fattade vad det gick ut på och lugnade ner sig fortare, coolt. Sadlade och gjorde samma igen med circling tog lite extra tid med sadeln på men han redde ut det med. Red ut en sväng och Josefin gick med med Teo. Panter var lugnare än sist jag red honom (förra fredagen) men ändå en hel del motstridigheter.

Söndag:
Regn och inte mycket hästande.

Måndag:
Lite lek i hagen först.
Gick sedan till ridbanan. det blev liberty idag. Satte upp banan så som jag tänkt ha det när jag ska filma. Gjorde samma som vi gjort i circling game med 45" linan de 2 senaste gångerna fast liberty, det gick bra han cirklade på en volt som var över halva ridbanan. Lite sideways över en bom och squeez över ett hinder fram och tillbaka och han hängde med bra :-) Ville dock inte göra fig 8 i trav. Red lite barbacka med å det kändes fint.

3 comments:

Marion Princic said...

vad roligt att du far ut annan information av mastery lessons än jag. antagligen tittar jag bara och tänka inte sa mycket. ska nog börja göra anteckningar medans jag titta *idea*.
det var ju detsamma pa goldsummiten - du fick ut all möjligt information och skrev som bara den och jag bara tittade.....hm....how intressting...

Sofie said...

Ja det är ju lite intressant :-) Fast både jag och Josefin tyckte att man fick ut mest info av att vara ute och göra det med hästarna. Vi hade nog inte heller funderat på det första gången vi såg lektionen. Det var stor skillnad att komma ut och prova på det själv.

Frida said...

Det är lite spännande det där, att man får ut så olika av samma material. Tror det beror lite på vad man behöver för tillfället..???
Jag blev helt överlycklig första gången jag såg den Mastery 1 med Circling game och gjorde det direkt med Marksman, men det var länge sedan jag tände till så när jag såg något från Savvy club på ett tag innan dess... Konstigt det där...