“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Wednesday, March 31, 2010

Förberedelser inför audition...

Visste inte om det skulle bli någon lek igår för jag och Josefin åkte till en hästaffär och shoppade efter jobbet istället :-) Men det var så fint väder när vi kom hem så Panter fick följa med ut på ridbanan. Försöker att tänka på vad jag ska ha med i min audition och sedan få in det i lekandet. I måndags lekte vi med focus på confidence i zon 5. Yo-yo genom ingången till ridbanan, över bom på marken och upp på 1/2 pallen och hel pallen det gick bra och han erbjöd sig att försöka bara han fick tid på sig. Upprepningar (consistency) och aproach and retreat gjorde susen men oxå att jag började frysa. :-) -jobbigt när hästen är så lugn och harmonisk och man slipper flyga omkring på ridbanan ;-)
Igår var det confidence med mig i zon 5, lead by tail och driving med 22" linan knuten i grimman, är det longreins det kallas??? har inte provat det så innan men det gick bra, höll oss till skritt, det gick att styra lite med, det är ju alltid bra att kunna det :-) Hade tänkt göra det med 45" linan i min audition men gossen är inte allt för glad för 45 " linan så vi får se hur det går. Även om det heter... It´s not about the- 45" linan, så blir han en helt annan häst när jag tar fram den, springer iväg och vägra komma till mig i hagen och om han är lös på ridbanan, lägger jag bort den och ber honom komma så kommer han springande ??? Hmmm how interesting :-)
Det blev även lite liberty för jag kan ju inte bestämma mig för om jag ska film online eller liberty först... Dagens I-lands problem :-)
Han var med i stick to me, lite vändningar, transitions -skritt-halt-backa. Squeeze över en bom gick oxå bra och framfötterna på 1/2 pallen var inga konstigheter. Stick 2 me i trav är svårt för han springer så fort att jag inte hinner med, hmmm fast då är det ju inte stick to me utan stick to honom... Hmmmm :-)
Fig 8 runt 2 koner i skritt och efter ett tag erbjöd han trav och det gick helt ok. Circling runt mig i skritt och trav jag måste följa med honom runt annars blir han lite vilse ska försöka att successivt bli mer och mer neutral och stå stilla. Squeeze över ett litet hinder, han hoppade fint utan att bli på allt för mycket adrenalin. Sedan avslutade vi och det kändes bra.

3 comments:

Frida said...

Kul med Auditions! Ta du den savvy du känner för just nu så blir det nog jätte bra!
Härligt att han är mycket lugnare och då kan man ju bli lite frusen förståss ;))

Marion Princic said...

kan det vara för han har blivit kört med langa tygglar - longreins, och 45 linan kanske paminnar honom om det? allt stress som han har upplevt da pa travbanan. bara ett tanke...

Sofie said...

ja jag vet inte om det kan vara det. han har varit skeptisk mot 22" linan innan med men accepterar den mer nu. Sedan är det lite liten plats på ridbanan med 45" ska nog vänta tills sommaren när man kan bege sig ut på ängarna med den :-)