“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Wednesday, September 9, 2009

Tisdag = Freestyle, slalom & circling med FOCUS


Tisdagens träning gick helt ok. Värmde upp oline med övningar från måndagen, lead by tail, touch it från zon 4-5 och lite preflight check.

Ny ridbana = för unconfident för att följa staketet, så vi började med att rida fram och tillbaka längs ena långsidan med paus i hörnen. Sedan testade vi circling med focus utanför cirkeln detta gör att för att för att behålla focus på en punkt måste du vända och backa hästen en bit för att fullborda cirkeln utan att ta blicken ifrån focus punkten (som igår var en bokstav på staketet). Himla skoj och man fick en annan känsla i det man gjorde. Märker dock att Panter "slingrar" sig när jag ber honom stanna eller backa, han "flyter" ut åt sidan och böjer kroppen samtidigt som han tuggar (displaced behavior): Måste göra det riktigt sakta, med långsamma faser, hade nog kunnat göra det ännu saktare än vad jag gjorde det igår.

Testade även lite slalom mellan koner med focus på staketet, samma sak här, stannar inte när jag ber om det utan drar iväg åt sidan. Så vi övade lite på att bara stanna och stå still, får bli mer sådant de närmsta dagarna.

Sedan blev det en skritt runda på över 1 timme i de nya trakterna.

4 comments:

Elisabeth said...

Vilka intressanta övningar du gör.. den med cirkeln har jag aldrig gjort, vet inte om jag riktigt förstod. Innebär det bara några steg fram och backa många gånger för att göra en cirkel? Change horse? Är ni fler som byter hästar eller är det en övning :)

Eva said...

Jätteroligt att du beskriver övningarna du gör så noga!

Sofie said...

Det är övningar från pärmen om focus som man fått som silver medlem. Man rider i en cirkel runt tex en tunna men har blicken utanför cirkeln tex staketet, sedan ska man rida hela cirkeln utan att släppa staketet med blicken och det innebär att man måste flytta lite sideways, backa och flytta runt framdelen. Det gäller som sagt att få runt hästen utan att släppa blicken på focus punkten. Jag har Panter hos Josefin (blont långt hår som va med i falkenberg)nu och vi pratade om att det kan ju vara bra att leka med olika hästar så vi la in det i vårt lilla schema :-)

Elisabeth said...

Tack! Så är det alldeles säkert, bra att leka med olika hästar menar jag. Focusövningen verkar intressant.