“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Tuesday, August 3, 2010

Workshop - Circling game...


I går red jag och Josefin till Karin för att var med på en workshop om circling game. Det var mycket intressant och lärorikt. Pratade om vad man kan göra för olika kombinationer av circling game: Traveling circels, sideways i circel, yo-yo i circling (transitions), stora / små cirklar.

Hon pratade även om hästens ansvar: Don´t change gait (håll din gångart), don´t change direction (ändra inte riktning) and Look were you´r going (se vart du går). Första övningen var att sända ut våra hästar och se om de kan trava 4 varv utan att vi stör och ber dem gå (the power of neutral) alltså vi ska vara neutrala. Hmmm how interesting: bad Panter gå han travade lite och saktade sedan av till skritt, tog in honom sände igen och lite trav sedan skritt. Det kändes inte riktigt som rätt taktik att ta in och sända om och Karin föreslog change of direction istället var gång han saktar av: korta repet , gå bakåt, få 2 ögon och be honom gå ut i andra varvet och då sänd starkare och starkare för var gång. Panters adrenalin kom ju upp men det var ändå som att han funderade på vad han höll på med :-) Han har inte fått ta sitt ansvar innan att hålla sin gångart men det ska det bli ändring på :-) Så intressant när man testar vad man har, jag har nog bara bett honom trava igen då han brutit av och istället tagit det ansvaret ifrån honom. Så nu har vi att göra de närmsta 7 gångerna vi leker för Karin pratade även om hur viktigt det är att befästa något med ett mönster, att göra det 5-7 gånger i rad och ändå inte traggla det för mycket utan sluta när det går bra.

Nästa övning var att leka med cirklar, gå och göra lite traveling circels, lite små och sedan be om lite större osv. Jag gjorde det men samtidigt fortsatte med min change of direction (byte av varv) när han bröt gångart. Efter en stund bad Karin oss testa hur många varv vi kunde få i circel game på en sänd. Jag bad om skritt i vänster varv och fick 8 sedan ställde sig Panter och kissade :-), i traven fick jag 1 hmm.... Det var en mycket givande och rolig kväll som slutade med att vi lastade hästarna och körde hem. De har aldrig åkt ihop och både Panter och Teo är rätt osäkra när det gäller transporten men det gick fin fint. Om 2 veckor den 17 augusti är det sideways workshop, ska bli skoj :-)

2 comments:

Anonymous said...

Roligt att se vad ni gör, fortsätt gärna skriva om det. Alltid något man kan fundera över hur man gör själv. Rosa

Ulrika said...

Gud vad det verkar bra. Jag ska i alla fall försöka komma iväg utan häst någon gång. Men medans jag försöker få ordning på tillvaron är din blogg en finfin inspirationskälla. Tack!

Jag tror att det där med neutral och ge bort ansvar är min stötesten också just nu. Eller en av de största i alla fall.