“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Tuesday, March 23, 2010

Vildsvin och Aproach & Retreat.

Snön och det täcket är numera ett minne blott, täcket slet han i sönder på mitten innan jag åkte på semester, snurrade det lite runt bakbenen, lekte med det samtidigt som Aston skulle rulla sig i det :-) Så det blev att åka och köpa ett nytt täcke i all hast.

Började dagen med att gå till stallet, släppa ut Panter och bära vildsvin..... Ja jag hittade ett vildsvin i hästhagen igår så i morse bar jag å Josefin ut honom, han sov.... Nä han var inte så levande Josefins pappa har skötit honom för en tid sedan så antagligen har något rovdjur försökt släpa iväg med huvudet å gett upp när den kommit igenom halva hagen, så vi fann ett huvud och en fossing. Jag tog tag i örat och Josefin i nacken sedan tog vi ut honom :-) Dom väger mer än vad man tror de där. Undra vad hästarna tänkt, bra att dom själva kunnat utöva lite aproach and retreat :-)

Lekte lite med Panter igår med focus på att han skulle vara lugn - calm och andas. Han andas ofta väldigt ytligt, det gör jag med för den delen så undra vem som har dåligt inflytande på vem??? :-) Han fick ta den tid han behövde när jag skulle sätta på grimman å det tog faktiskt en bra stund, när han tillslut var avslappnad, inga spända näsborrar, läppar eller blick och så andades han djupare och stod och höll på att somna, skönt. Focus på att gå i vattenpölarna på vägen mot stallet, aproatch and retreat och om och om igen.

Har ju föresten fått hans Horsenality report: Right Brain extrovert = Needs Aproach and retreat and consistensy until he´s calm. Har ju hela tiden sett honom som en RB extro och behandlat honom där efter men jag tror att han behöver ännu mer än vad jag givit honom innan. Så igenom vattenpölarna fram å tillbaka om och om igen... Sedan mot ridbanan och lite touch it, även här behöver han längre tid, touch it med hoven på ett däck tex, han nosar lite osäkert och slår sedan på det med ena hoven och flyger bakåt när däcket rör sig, så vi blev kvar där en stund. Förut har han gjort det men han ... HAR INTE GJORT DET MED CONFIDENCE... Hmmmm... Sedan kom vi till ridbanan och jag bad honom gå över 22 " linan så är super skrämmande, han hoppar över och rusar fram och tillbaka över den. Så då blev vi där ett tag, han var inte så lugn som jag velat men klockan blev halv sju och jag var tvungen att bege mig hem... fortsättning följer idag :-)

2 comments:

Anonymous said...

Hihi ja det var ju tur att det inte var hela svinet :)! Bara huden ju, hela han hade vi inte lyckats bära! //Josefin

Frida said...

Oj oj vilka viltvårdare ni är, läääskigt med en vild gris ;)men bra ni fick ut den ur hagen iaf!