“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Tuesday, February 2, 2010

Liberty helg.

Filmade å lekte liberty på ridbanan i lördags men tyvärr är filmen för lång för att lägga på youtube (11,30 min ) å för stor för att lägga upp här, är det någon som har bra tips på hur man klipper ner den så är ni välkomna att berätta hur för jag har försökt å lyckas inte alls hitta något program som kan det.
Panter var duktig, fig 8 i trav, circling i trav och även lite galopp i circling i den djupa snön.
I söndags byggde jag och Josefin världens vackraste rundkorall med hjälp av hinderstöd, skidstavar, åror, ett jädrans glatt humör och mycket snö :-) Vi gick och diskuterade hur i h-skotta man kan vilja bestiga berg å liknande i extrem snö och kyla man är nog lite galen då, fast hmmm kom fram till att om någon sett oss där ute på åkern med våra båt åror, bildäck och gamla stavar från 1800 talet så hade vi nog allt blivit lite idiot förklarade vi med :-)
Efter mycket slit blev det lite liberty lek på ridbanan även på söndagen.
Igår måndag lekte vi samma som innan - liberty på ridbanan... han var duktig gossen. Porqupine med stick å string runt öronen å han följde mig framåt och runt zon 3 (vid sadelgjords positionen) å han följde även trycket där ifrån. Sedan tog jag savvy stringen runt frambenen ( 1 åt gången) å han flyttade framåt samt om bakbenen å han flyttade bakåt :-) Å sa till Josefin samtidigt som att han stod å ryckte med bakbenet när jag "drog" i stringen att...-å det här ska vara säker hästhantering :-)
Han var duktig i stick to me å åter igen fig 8 i trav, det börjar fastna nu :-) men sedan fick han små ryck å stack iväg, fick dock till ett fint circling game där jag stod stilla å inte behövde följa honom runt som jag brukar utan han travade runt ändå. Jätte duktigt men i vänster varv ville han inte det var då han sprang iväg istället.
Efter lekandet sprang jag och Josefin en runda så vi var oxå mycket duktiga.

2 comments:

Elisabeth said...

Jag har Mac och i den finns Imovie ett filmprogram där det går bra att klippa bort delar av filmen. Kommer inte ihåg vad de heter i PC men antar att det är vad du behöver. Skriv på Anette blogg och fråga hon är datasupport till vardags. Stjärna :)
Vore kul att se filmen.

Sofie said...

jag har movimaker på jobbet men den kommer inte upp där när jag öppnar upp programmet... Får väl bli en ny film till helgen :-)