“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Monday, December 21, 2009

You don´t know it, until you KNOW IT...

Det är lugnt med hästandet nu. Hårt och halt ute. Gick en sväng med Panter både lördag och söndag, lekte lite på ängarna. Annars går fuxkillarna mest och myser i hagen nu. Han fick på sig dubbla täcken igår så han inte ska frysa.
Fick ännu en aha upplevelse här om dagen när jag kollade på nya levels paketen och insåg att det är inte bara ridningen han har problem med utan hela squeeze gamet. Rusar ofta igenom tunnor å dyl, även om jag står och gör det tills han är lugn så får vi nästan börja om när jag gör det igen efter några dagar, hoppa är han välldigt unconfident med flyger över bara det är en bom på marken, presseninger å likanande har han svårt för och i ridningen är han riktigt unconfident för att inte tala om att försöka hoppa när man rider.... AAhhhhaaa.... :-) Täcket gillar han inte när jag lägger på å det blir ju en sorts squeeze det med, sadelgjorden tycker han inte om när man spänner, mycket displaced behavior genom att stå och tugga och slå med svansen, ja listan kan nog bli rätt lång när jag börjar tänka efter... Så mycket squeeze gamande i lekandet nu och... You don´t know it, until you KNOW IT...

2 comments:

Ulrika said...

Jag har haft två egna sådan pållar. Det känns som om de löser sina uppgifter som de uppfattar som svåra, genom att blunda och göra det så fort som möjligt. De hästarna, hade jag innan jag visste att natural horsemanship fanns och det jag kom fram till själv var att det är viktigt att andas ut när hästen ska göra det svåra. Samt att klara av andra saker, som stärkte våran relation, till exempel en gång red jag i Malmö Hamn för en fotografering och efter det gick han genom vattenpölar. Innan fotograferingen kändes det som han blundade och hoppade så högt och långt han kunde med alla fyra benen rakt ut. Vi red inte genom några vattenpölar i hamnen, men där var ju maskiner, kranar, folk som skulle vara med på bild och båtar.

Vad jag vill säga är nog att jag ahar märkt att genom att hästen får klara av sådant som den tycker är lätt, men oväntat, kan den få bättre självförtroende och vara lugnare i helt andra situationer. Att man inte behöver stirra sig blind på problemet.

Jag tror hur som helst att du som är så ambitiös och parelliinsatt löser det fint för er båda. God jul!

Sofie said...

Ja det är så sant så, det gäller att bygga upp självförtroendet och när det gäller Panter att han får tid att fundera. Det är så kul att man lär sig nya saker hela tiden och att man ser saker med nya ögon :-)
Tack å God Jul på dej med :-)