“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Friday, December 11, 2009

Ridhuset 2009-12-10

Igår var han så duktig så gossen :-)

Vi fick låna Josefins transport, han gick på utan några större konstigheter, stod snällt när jag kröp fram i 50 :-) Han var inte så stressad eller svettig när vi kom fram men lite otålig på att komma ut, men det gick bra jag kunde öppna själv och han backade ut, väntade en stund med hans huvud fortfarande vänt så han tittade in i släpet eftersom Martin Wimmer sa i sommras att är dom unconfident och inte riktigt ok med det så ska man inte låta dom bara backa ut å sedan vända rumpan mot det dom ej är bekväma med, så väntande och godis på rampen blev det.
Även hemåt gick han snällt på och han var lugnare att lasta av.
Det blev lite (ja eller rätt mycket för min del) liberty lek. Anna kom med en bra ide om att placera ut mig, Anna, Helena och Linda på medellinjen och sedan sända ut hästarna så de travade runt oss, när de höll en fin rytm så skulle vi bjuda in våra hästar. Panter kom efter några varvs inbjudande, stannade en stund men sprang sedan något varv till, men kom snällt in efter ett tag. Det var en skojig och nyttig övning och det var kul att se hur hästarna agerade när dom sprang ihop. Inget sparkande från Panters sida trotts att han gör det när jag rider honom och det kommer hästar i full fart bakom. Hmmmm.. how ineresting. Han såg så nöjd ut när han låg först :-) Riktigt skoj. Efter det blev det kaffe paus och sedan fortsatte jag med lite mer liberty, slalom i skritt, stick to me i skritt , trav och halt, back up samt circling. Circlingen var rolig för han travade runt mig på lite större volt än vad han brukar och jag fick även lite galopp i vänster varv, han känndes verkligen med mig och det gick även att göra lite change of direction. Mycket godis till Panter :-) han blir verkligen motiverad av att få godis men det gäller att balansera det vill ju inte att han ska komma och börja kräva godis :-)
Sadlade sakta med mycket friendly och hoppade upp en liten stund men gjorde inte så mycket. Känndes som att han hade gjort så bra ifrån sig ändå så det fick räcka för dagen.

3 comments:

Anonymous said...

Ja han var verkligen med dig när ni lekte. Förra gången vi var i ridhuset så kommer jag ihåg att du sa att han inte ville stanna hos dig men gärna kom tillbaks igen och det är bara 4 veckor sen. Verkligen imponerande snyggt!!
// Maria

Marion Princic said...

Gud var roligt!!!

Sofie said...

Ja han har gjort lite framsteg gossen, ja eller vi kanske jag ska säga :-)