“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Friday, November 13, 2009

Ridhuset 2009-11-12

Han var så duktig i ridhuset min lilla gosse...
Krusse och Bitten inne i dimman...


Krusse vill oxå ha fralla ock kaffe.

Linda, Blacken (som nu verkligen gör skäl för sitt namn :-), Maria och bus Jenina :-)


En allert Panter.

Maria och Bitten har fullt upp med att dricka kaffe medans deras hästar pussas.

Maria och Bitten.
"-Ohh det kliar lite där med..."

"-Tuuungt att ta sig opp..."
"-Va jag.... nää jag har inte gjort något......."


Igår var det dax att bege sig till ridhuset igen. Fick låna Mickes hästbuss och Panter hade inga problem med att kliva ombord. Det blev jag, Maria, Linda och Bitten som samlades för en trevlig kväll.
Planen min var:
Slalom online med 22 och 45 foots linan i zon 3 och även i zon 5 det gick bra. Travade slalon från zon 3 men i zon 5 blev det skritt och istället trav på raktspår, han är ju så snabb så jag har lite svårt att hänga med i traven :-)
Testade även lite liberty genom att lägga repet på ryggen på Panter och det gick bra så det blev även lite liberty (utan rep på ryggen) Han följde med rätt bra i stick to me i skritt, trav och backa, men så fort jag skulle be honom flytta framdel eller bakdel så rusade han iväg med svansen i vädret han kom dock tillbaka i full trav när jag pressade honom lite i zon 5. Det fungerade även att göra slalom i libertyn :-)
Sedan var det fika och efter det lite ridning. Hade bettet och gjorde mest övergångar halt- skritt- trav på rakt spår, ville ha en "anka på vattnet" men det blev en del djupdykningar :-) Märkte när jag hållt på ett tag att det blev skillnad, skoj . Märkte även att när jag höll mer i tyglarna så att det inte glappade i munnen så gick han bättre, det har varit lite så att när man inte ridit med bett på så länge och börjar med det igen så känner jag mig lite osäker på att jag tar honom för mycket i munnen, men det var snarare så att när jag tog lite mer kontakt så gick det bättre. Red även snett igenom med sideways ut till spåret sista biten och han var inte så spännd i det idag.
Det var en mycket trevlig och givande kväll :-)

1 comment:

Anonymous said...

Verkligen en trevlig kväll, jag var helnöjd och ser redan fram emot nästa gång.
// Maria