“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Wednesday, July 29, 2009

Morots motivation...

BILDER FRÅN DAVID LICHMAN KURSEN 11-12/7-09
David och Janina.
What´s in it for me????

David, med uppmärsamhet från alla håll...


Ulrika och MannoFotfolket som nyfiket följde David vart han än gick :-)Med en massa morötter begav vi oss ut på ridbanan igår, Panter trött och full av irreterande flugor och jag i lång jeanskjol :-) Tanken var att jag bara skulle kolla hur han sprang (om han haltade) men det blev att vi lekte en timme online. Lade ut morötter på lite olika ställen óch gjorde sedan touch it Panter blev glatt överraskad när han insåg att det fanns en morot på stället han skulle toucha. Han var dock inte lika lättlurad på presseningen som var flyttad från gräset till grusplanen och helt plötsligt var väldigt skrämmande igen - inte en chans att jag sätter min mule på den, jag kan slå på den med hoven men inte mer- men till slut satte han på båda framhovarna. Pallen var han välldigt Left brain med och var till och med på med bakhovarna ( han är ju välldigt rädd om sin zon 4-5) Han travade en del men jag tyckes mig inte se något haltande.
Det kändes bra att köra touch it med morots motivation :-) Dom gjorde ju detta på David Lichman kursen och då skulle man tänka på att lägga it en morot på stället man lämnar så att där ligger en när man kommer dit igen. Man vill ju att hästen ska tänka What´s in it for me... Det blev en del från zon 3 och 4 från båda sidor och med trav emellan känner att detta är något vi ska göra mycket mer utav. Då med mig i byxor och inte långkjol så jag kan springa med ordentligt i traven :-)

1 comment:

Ulrika said...

Vilken fin bild på Manno. Det är svårare att känna mig nöjd med mig själv på bild. Men bilden är bra.

Jag har oxå gjort touch it hemma. Fast min hund har blivit allra snabbast på touch it och kniper både morötter och hästgodis långt innan någon häst har kommit igång. Så jag får nog ha henne inlåst när det ska övas:)

Jeanskjol är ju snyggt, men kanske svårt att hålla jämna steg med en travare i traven med den beklädnaden:)