“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.Don’t be trapped by dogma - which is living with the results of other people’s thinking.Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”- Steve Jobs

Wednesday, July 22, 2009

Barbacka ridning på Marin Wimmer kursen sommaren 2008

Onsdagens ridning gick helt ok, tänkte att eftersom jag kommer att göra det mesta i ett lugnt tempo så varför inte rida barbacka. Så det blev barbacka och med träns.
Det här med Panter och bett visar ju hur uppskruvad han är, så fort han får det i munnen så börjas det tuggas och vridas på huvudet. Vi övade vår freestyle på långa tyglar och med sticken. I fig 8 var han inte riktigt "med" så det blev lite extra cirklande tunt tunnorna tills han var någorlunda uppmärksam men jag kände efteråt ett jag hade nog kunnat spendera lite tid till där. Han var mer koncentrerad på bettet i munnen än på att gå på ett runt spår.Traven kändes dock förvånandsvärt lugn och avslappnad (barbacka och allt :-) det var kanske för att han koncentrerade sig på bettet istället för andra saker som brukar distrahera honom. Det blev även lite contact övninger, streight lines and cicles i skritt och det kändes bra. Måste få in lite mer barbacka i min ridning det är ju så nyttigt att öva på och jag är evigt tacksam för barbackapaden utan den hade det blivit stelt och smärtsamt :-)
Och vad är det Pat säger: Ride bareback once a week to improve your balance.
Bestämde mig för att freestyle filmningen ska vara inskickad senast 1/9 -09... så då var datumet satt :-)

2 comments:

Ulrika said...

Datum och allt. =)

Horseinthecreek-Anna har sin Freestyle L2 godkänd på sin blogg idag och jag måste skriva att jag blir inspirerad av alla som jobbar med sina Leveles.

Sofie said...

Ja jag var inne och tittade på den, jätte bra ju :-)